Eutanazie v domácím prostředí

3.7.2023

Rozhodnutí nechat uspat svého zvířecího kamaráda, domácího mazlíčka a životního parťáka v jednom je vždy ten nejtěžší krok v životě majitele zvířátka. Pokud váš pejsek, kočička nebo jiný domácí mazlíček došli na konec své cesty a setrvání s námi lidmi by bylo již jen trápení, je správný čas přistoupit k poslednímu společnému kroku - nechat naše mazlíčky v klidu a bezbolestně odejít za duhový most v místě, kde se cítí v bezpečí a důvěrně jej zná - doma.

S tímto těžkým a nelehkým krokem se můžete obrátit na nás. Domácí eutanázie zajišťujeme nonstop, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Přijedeme za vámi s veterinárním lékařem, který nezávisle zhodnotí zdravotní stav vašeho zvířátka a pokud již stav nedovoluje důstojné podmínky k životu, uspíme zvířátko u Vás doma. Stačí kontaktovat náš dispečink 778 011 112 a my se o vše postaráme

Vše probíhá v klidu, pomalu a hlavně bez stresu. Zvířátko může být u sebe v pelíšku, u Vás v posteli nebo na zahradě, prostě kdekoliv, kde je mu příjemně. Po celou dobu můžete být s ním, a umožnit mu tak společné poslední chvíle. 

Samotné uspání zvířátka probíhá ve dvou fázích. Nejprve uvedeme zvířátko do hlubokého spánku podobně jako při operaci. V tuto chvíli již nic necítí a můžeme přistoupit k finální aplikaci přípravku. Od prvotní kanylace po poslední injekci uběhne cca 15-20 minut a po celou dobu můžete být s Vaším zvířecím kamarádem až do jeho posledního vydechnutí. Vše je zcela bezbolestné, zvířátko nic necítí.

V případě, kdy se rozhodnete pro převoz tělíčka do krematoria zvířat nebo biologické likvidaci, vše pro Vás zajistíme s co největší empatií a pietou jak vůči Vám, tak vůči vašemu zvířecímu kamarádovi. Spolupracujeme s krematoriem zvířat v Brně a odvoz tělíčka provedeme zdarma.

Ceník našich služeb naleznete zde.

Dobře víme, že je to pro Vás těžké rozhodnutí a chcete dopředu vědět vše podstatné. Jsme tu pro Vás a vaše případné další dotazy. Obracejte se na nás non-stop 778 011 112, náš tým profesionálních záchranářů je zde pro Vás.

Tým Zvíře+

Sdílejte článek

Přidejte se k více než 8000 odběratelům a získejte praktické rady a tipy, jak chránit zdraví svého mazlíčka

  • Reálné příklady z praxe
  • Ověřeno veterináři

Abychom pomáhali ještě rychleji

Používáme cookies, malé datové soubory, které vám usnadňují používání webu a nám pomáhají v jeho vylepšování. Pro vás.